Новини факультету

Участь українських філологів у міжнародній конференції

22 вересня 2022 року відбулася Міжнародна наукова конференція «Наукові рефлексії про Григорія Сковороду в ХХІ столітті».

Організатори: героїчний Харків, Харківська обласна державна адміністрація,
Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, Варшавський університет.

Творчість Григорія Сковороди об’єднала відомих учених — мовознавців та літературознавців з українських та закордонних університетів та академічних установ,
представники яких виступили на пленарному й секційних засіданнях.

Викладачі кафедри української мови і літератури проф. Горболіс Л.М. та проф. О.М.Семеног, студенти ОПП Середня освіта. Українська мова і література взяли участь у секційних засіданнях, де також виступали фахівці з Інституту української мови НАН України, Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, КНУ імені Тараса Шевченка, Чернівецького університету імені Юрія Федьковича, Закарпатського угорського університету імені Ференца Ракоці ІІВолинського національного університету імені Лесі Українки, Львівської національної музичної академії. Звернули увагу ми також на комунікативні якості мовлення мовців – логічність (мовці точно вживали слова і словосполучення, правильно будували речення, уникали тавтології), змістовність (насиченість цінною інформацією),ясність (чітка дикція, розмірений темп), виразність, естетичність.

Нас зацікавили презентації « Моделювання образу Г.Сковороди в сучасних відеопроєктах» та «Слід Г.Сковороди у вишитих текстах на рушниках та скатерках». Наша команда презентувала спільний проєкт з кафедрою українознавства і лінгводидактики Харківського національного педагогічного університету імені Г. С.
Сковороди.

Дякуємо організаторам та учасникам за цікаву конференцію присвячену українському філософу, просвітителю-гуманісту, поету Григорію Сковороді.

Меню