Новини факультету

Українські філологи – активні учасники Дня відкритих дверей

День відкритих дверей чи День відчинених дверей? А як правильно? Цікаво дізнатись?

25 березня 2023 року в СумДПУ імені А.С.Макаренка відбувся День відкритих дверей факультету іноземної та слов’янської філології. Хвилюючий, теплий день, бо це, дійсно, зустріч друзів: наших випускників, наших вступників, студентів, батьків, громад, учителів.

Активну участь узяла Кафедра української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка.

Розповіли про факультет https://fisf.sspu.edu.ua/, освітні програми https://fisf.sspu.edu.ua/fakultet/akredytatsiia, цьогорічну вступну кампанію, тренувальне тестування (за вимогами НМТ) з української, англійської, німецької та французької мов (https://sspu.edu.ua/trenuvalne-testuvannia-vstup-2023), про кафедру української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка і наші освітні програми Українська мова і літертура. Англійська мова; Українська мова і література. Зарубіжна література.

Дет. https://fisf.sspu.edu.ua/kafedra-ukrainskoi-movy-i... :

Питань від вступників чимало, але спільно знаходимо відповіді.

Ми разом у цей складний час.

До речі, словосполучення «відкриті двері» означає двері, не закриті нічим і ніким, напр., ширмою чи натовпом. Словосполучення «відчинені двері» означає двері, крізь які можна зайти до будівлі. То як доречно сказати: «день відкритих дверей» чи «день відчинених дверей»?

Приходьте на українську філологію, дізнаєтесь більше.

Меню