Новини факультету

УНІВЕРСИТЕТ - ШКОЛА: комунікативна взаємодія та продуктивна співпраця

Доценти Кафедра української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка Наталья Громова та Надія Кириленко взяли участь у серпневих нарадах для педагогічних працівників територіальних громад Сумського району, зокрема Бездрицької, Верхньосироватської, Миколаївської, Миропільської, Нижньосироватської, Степанівської та Юнаківської, а також Попівської територіальної громади Конотопського району.

Обговорювали важливі перспективи й новації у реформі змісту базової освіти, питання формування мовнокомунікативної особистості, пов’язані із пілотуванням нового стандарту базової освіти, специфіку програм для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти, особливості мовно-літературної освіти у старших класах, підготовку вчителів української мови і літератури для середньої та профільної школи.
Акцентували увагу на тісній співпраці, конференціях, вебінарах, грантових проєктах кафедри української мови і літератури, до яких долучені вчителі і школярі Сумської області, на проведенні аудиторних занять, іспитів спільно із професіоналами-практиками, на пропозиціях щодо освітньо-професійних програм Середня освіта. Українська мова і література магістерського та бакалаврського рівнів.

30-31 серпня 2021 року на засіданнях кафедри та радах стейкхолдерів розглянемо плани роботи з урахуванням пропозицій і рішень.
Кафедра української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка вітає своїх колег з початком нового хвилюючого навчального року. Миру і добра кожній родині. Нехай кожний ВАШ день буде сповнений радістю, теплом і новими здобутками.

Меню