Новини факультету

Вебінар «Плагіат, фейк та дезінформація: за лаштунками мовно-інформаційних технологій»

06.11.20 відбувся вебінар  «Плагіат, фейк та дезінформація: за лаштунками мовно-інформаційних технологій» за участі провідних фахівців: Український мовно-інформаційний фонд НАН України.

Загальноукраїнський центр словникарства, Національний університет "Києво-Могилянська академія", Київський інститут бізнесу та технологій.

До вебінару долучилися завідувач кафедри української мови та літератури Олена Миколаївна Семеног і кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української мови та літератури Громова Наталія Василівна, а також студенти 252 та 241 груп Для нас, як здобувачів вищої освіти, ця тема є, без перебільшення, важливою Аліна Некрасова: "Сучасний світ змінюється надзвичайно швидкими темпами. Кожного дня ми зустрічаємося з великим потоком інформації. Дуже важливим стає вміння критично мислити, аналізувати, відрізняти правдиву інформацію від фейку. Саме тому, на мою думку, такі конференції як "Плагіат, фейк та дезінформація: за лаштунками мовно-інформаційних технологій" важливі як частина навчального процесу, так і для кожної особистості в цілому. Спікери говорили про актуальні процеси в інфосфері, зокрема фейки та діпфейки (Надутенко Максим Вікторович, завідувач відділу інформатики Українського мовно-інформаційного фонду НАН України), аналіз інформації (Куранова Світлана Іванівна кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент, завідувач кафедри кафедри загального та слов'янського мовознавства Національного університету "Києво-Могилянська Академія") та виявлення платіату (Ставицький Олександр Вікторович,  кандидат економічних наук, завідувач кафедри комп’ютерних технологій Київського інституту бізнесу та технологій). Дякую за можливість долучитися до такої пізнавальної та інформативної події".

Каріна Білик: "Проблема плагіату та його перевірки дійсно викликає чимало дискусій навіть серед фахівців. Вебінар цікавий, а головне інформативний, бо допоміг студентам з'ясувати для себе актуальні питання стосовно академічної доброчесності та вдалого оперування фактами для того, щоб не бути звинуваченим у списуванні чужих думок".

Хочемо висловити щире захоплення роботою колег та бажаємо здоров'я, наукових успіхів і позитиву у наш непростий час!

Меню