Новини факультету

Відкрита лекція із «Вступу до спеціальності»

23 листопада 2023 року відбулась відкрита лекція доктора педагогічних наук, професора О.Семеног зі «Вступу до спеціальності» для студентів 1 курсу, 212 групи, спеціальності 014 Середня освіта. Українська мова і література.

Тема відкритої лекції - «Українська мова в новій українській школі: оновлення змісту програм і підручників».

https://www.youtube.com

Дослідниця схарактеризувала ключові поняття, питання якості освіти в умовах воєнного стану (на прикладі результатів тестування учнів з української мови), модельні програми для НУШ, підручники з української мови для 5-6 класів, співавторкою яких є, принципи і підходи до вправ і завдань; зупинилась на питанні оновлення змісту підготовки майбутніх учителів української мови і літератури до реалізації компетентнісного підходу.

У межах розгляду питань  дослідниця  навела конкретні приклади співпраці викладачів кафедри з Аллою РЯБУХОЮ, нач. Управління Державної служби якості освіти в Сумській області, Вікторією ЗАКОРКО, директором Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради. З цими фахівцями студенти  вже співпрацювали у вересні-листопаді 2023 року в межах Тижня якості освіти.

На лекції тривав постійний діалог із студентами, а наприкінці разом підсумували основні питання лекції.

У заході взяли участь викладачі кафедри Надія КИРИЛЕНКО, Вікторія ГЕРМАН, Лариса ГОРБОЛІС, Наталія ГРОМОВА, Олена КУМЕДА, Ольга РУДЬ, Марина ЯЧМЕНИК, Олена КОВТУНЕНКО, магістр, лаборант кафедри української мови і літератури.

Меню