Новини факультету

Відкрита лекція «М’яка сила України: розвиток мовної особистості в Австрії» Тетяни Симоненко для студентів-філологів

Сьогодні відбулась довгоочікувана і хвилююча гостьова лекція «М’яка сила України: розвиток мовної особистості в Австрії» для студентів спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) СумДПУ імені А.С.Макаренка. 

Запрошена лекторка ‒ Тетяна Симоненко Тетяна Симоненко, доктор педагогічних наук, професор, професор-дослідник департаменту Іноземної та бізнес-комунікації WU (WIRTSCHAFTSUNIVERSITÄT WIEN), директор Центру українських дослідників у Австрії, авторка численних науково-методичних праць з методики навчання української мови та культури української мови.

Хвилююча зустріч-рефлексія про розвиток мовної освіти у суголоссі з культурою, лінгвопсихологією, розвиток національно-мовної особистості в умовах воєнних реалій. Про асоціацію українських науковців у Відні, яка підготувала унікальну книгу «Я в Австрії з Україною в серці (задокументовані історії: драматично та достовірно)».

Кожна з історій у книзі ‒ унікальна, в жанрі сторітелінгу й охоплює три структурні змістові компоненти: життя до війни, перший день війни, процес інтеграції в Австрії. 

Більшість текстів від першої особи, є також тексти-інтерв’ю, що грунтуються на реальних фактах і глибоко емоційні.

Книгу «Я в Австрії з Україною в серці» презентовано у США.

Дякуємо Тетяна Симоненко за глибоку повагу до українського слова, нашу співпрацю і нові проєкти.

Меню