Новини факультету

Викладачі кафедри іноземних мов активно підвищують рівень цифрової грамотності

У сучасному цифровому світі володіння цифровою грамотністю є важливою компетенцією для будь-якої професійної діяльності, включаючи роботу в галузі освіти.

Особливо важливою вона стає для викладачів університетів, які відповідають за підготовку молодих людей до професійної діяльності в умовах швидко змінюваної цифрової економіки.

Однією з головних переваг володіння цифровою грамотністю є можливість використання цифрових технологій у навчальному процесі. Це може забезпечити підвищення ефективності та якості навчання, а також розширення можливостей для студентів у розвитку професійних компетенцій.

У цьому контексті викладачі кафедри іноземних мов к.п.н., ст. викладач Коробова Ю.В. та к.п.н., доц. Коваленко С.М. пройшли стажування за програмою «Цифрові інструменти Google для освіти» (базовий рівень) від МОН і Google Україна.

Програма передбачала проходження п’яти модулів (30 годин – 1 кредит ECTS). Кожен модуль складався з відеолекції, практичних завдань і підсумкового тесту.

Завдання презентувалися у захищеному віртуальному просторі Google Класів. До кожної теми публікувався запис лекції, а також проводилася додаткова консультація в Google Meet, під час якої кожен учасник отримав можливість задати запитання тренеру та продемонструвати екран для вирішення проблемної ситуації.

Стажування було дійсно продуктивним та залишило по собі багато приємних вражень. Учасники дізналися про багато нових інструментів, які можна використовувати для покращення навчання, зокрема:

  • використання Google Drive для зберігання та спільної роботи з документами, презентаціями та іншими матеріалами;
  • використання Google Forms для створення тестів та опитувань для студентів;
  • використання Google Hangouts для проведення відео конференцій та віртуальних зустрічей;
  • використання Google Keep для організації задач та нагадувань для студентів та викладачів;
  • використання Google Sites для створення веб-сторінок та портфоліо студентів;
  • використання Google Drawings для створення графічних організаторів та ілюстрацій для занять.

Меню