Новини факультету

Викладачі, студенти, магістранти спеціальності «Українська мова і література» – учасники конференції «Медіаграмотність в освіті 2.0: інтегрування та розширення»

26 січня 2023 року викладачі кафедри української мови і літератури і здобувачі вищої освіти взяли активну участь у конференції «Медіаграмотність в освіті 2.0: інтегрування та розширення».

Конференція була присвячена запуску другої фази проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті. Посилення стійкості до дезінформації та маніпуляцій» IREX у співпраці з Академією української преси.

Упродовж 2023–2025 рр. проєкт буде спрямований на:

  • зміцнення навичок критичного сприйняття інформації серед учителів/-ок та учнів/-ениць;
  • формування навичок щодо взаємодії з інформацією у контексті психічного здоров’я;
  • формування попиту на якісну інформацію у системі загальної середньої освіти в Україні;
  • долучення до проєкту нових шкіл та освітян.

Модерували Валерій Іванов, президент Академії української преси, професор, та Олена Тараненко, менеджерка з розвитку потенціалу проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» (IREX), доцентка.

Виступили:

Мехрі Дракман, директорка IREX в Україніз питань формування навичок критичного сприйняття інформації серед освітян та учнівства у зв’язку із повномасштабним вторгненням росії на територію України.

Джеф Анісман, представник Посольства США в Україні;

Ірина Шумік, Генеральний директор директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України;

Тарас Шевченко, заступник міністра Міністерства культури та інформаційної політики, Сергій Горбачов, освітній омбудсмен України.

На кафедрі української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка читається кілька мовно-літературно-методичних курсів та вибіркових дисциплін з питань медіаосвіти.

Меню