Новини факультету

Викладання української мови і літератури в умовах війни

«Захочеш – і будеш. В людині, затям,Лежить невідгадана сила» – ці рядки з поезії Олега Ольжича пронизують кожне із занять та заходів, які проводить кафедра української мови і літератури зі стейкхолдерами в умовах війни.

Гостьова лекція Гоголь Наталії Валеріївни, доктора педагогічних наук доцента кафедри української мови, літератури та методики навчання Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка для магістрантів ОПП «Середня освіта (Українська мова і література. Англійська мова)» навчанню української літератури у старшій школі на засадах культурологічного підходу.

Фрагмент заняття:

З-поміж питань - і про реалізацію культурологічного підходу у шкільних підручниках української літератури, педагогічні пошуки та новаторські ідеї наукової школи Ніли Волошиної, наукового консультанта і автора шкільних програм і підручників Таміли Яценко Таміла Яценко, плідну роботу відділу навчання української мови та літератури Інституту педагогіки НАПН України.

Узаємодії української мови, української літератури і музики, Інтеграції медіаграмотності на заняттях з української літератури в умовах війни, мовній екології, виховання мовного смаку засобами української пісні присвячені заняття, засідання гуртків зі студентами та магістрантами-філологами стейкхолдерів: Проворова Євгенія, доктор педагогічних наук, професор НПУ імені М.П.Драгоманова (м. Київ), Пономаренко Наталія, доктор філософії, викладач Відокремленого структурного підрозділу «Машинобудівний фаховий коледж СумДУ» (Суми), Шерстюк Любов, методист з української мови та літератури центру освіти «Оптіма»(Київ), Тетяна Сєрих, доктор філософії, методист Сумського Палацу дітей та юнацтва (м. Суми).

Фрагменти занять:

Учасники до занять доєднувались з України, Польщі, Швейцарії, Німеччини і наповнювали освітній онлайн-простір вірою і силою духу.

Меню