Новини факультету

Випуск 2023: DLL 2 «Як вивчати німецьку мову?»

Черговий випуск студентів-учасників міжнародної програми «Deutsch lehren lernen» («Вчимося навчати німецької») – став третім успішним кроком у реалізації Угоди про кооперацію між Сумським державним педагогічним університетом імені А.С. Макаренка та Goethe-Institut в Україні, підписаної 20-го листопада 2020 р.

Цього разу сім студентів та студенток 334 та 344 груп отримали підтвердження участі у курсі DLL 2 «Як вивчати німецьку мову?» після успішного виконання завдань в режимі он-лайн на навчальній платформі Goethe-Institut та на заняттях з викладачем кафедри теорії та практики романо-германських мов Наталією Олександрівною Шевцовою, а також після реалізації у тандемі/ тридемі практично-дослідницьких проєктів (PEP) 8.04.23-30.04.2023 р..

У цьому році проблематика практично-дослідницьких проектів була представлена такими темами: «Шляхи покращення розуміння німецькомовних текстів на основі використання комбінації навчальних стратегій та стратегій читання на онлайн-уроці» (виконавці – Гречихін Сергій Олегович, Саннікова Валерія Євгеніївна, Яременко Ірина Станіславівна); «Розвиток здатності до когнітивної, метакогнітивної та афективної рефлексії із використанням онлайн-ресурсів на онлайн-уроках німецької мови» (виконавці – Бистренко Анжеліка Володимирівна; Гудзенко Анастасія Володимирівна); «Подолання страхів та шляхи зняття блокад говоріння на основі розвитку навчальної автономії на уроці німецької мови у змішаному альтернативному навчанні» (виконавці – Бєлка Дмитро Вадимович; Котляр Вікторія Олександрівна). Гречихін Сергій Олегович, Саннікова Валерія Євгеніївна та Гудзенко Анастасія Володимирівна висвітили результати досліджень в межах практично-дослідницьких проектів на I Всеукраїнській науково-практичній конференції "Перший крок у науку: Конотопські наукові студії – 2023", що відбулася 20 травня 2023 р. у м. Суми, а також IV Міжнародній науковій конференції «Міжгалузеві диспути: динаміка та розвиток сучасних наукових досліджень», що відбулася 21 липня 2023 р. у м. Хмельницький.

На вручення підтверджень участі завітали представниці Goethe-Institut в Україні – Тетяна Павлова, референт Педагогічної кооперації з німецької мови, та Тетяна Балашова, координатор проектів педагогічної кооперації з німецької мови. Представниці Goethe-Institut в Україні щиро привітали студентів та студенток та побажали подальших успіхів у навчанні та кар’єрі вчителя німецької мови.

До привітань приєдналися викладач курсу DLL 2 «Як вивчати німецьку мову?» Наталія Олександрівна Шевцова, в. о. завідувача кафедри теорії та практики романо-германських мов Вікторія Миколаївна Солощенко, а також весь колектив кафедри та керівництво Факультету іноземної та слов’янської філології Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

Нагадаємо, що у Сумському державному педагогічному університеті імені А.С. Макаренка здобувачі вищої освіти можуть пройти три з шести базових модулів DLL та отримати підтвердження успішної участі у курсі від Goethe-Institut в Україні, що підвищує їхню конкурентоспроможність як в Україні, так і за кордоном.

Ключові слова: робота зі стейкхолдерами, кооперація, «Вчимося навчати німецької / Deutsch lehren lernen (DLL), Угода про кооперацію з Goethe-Institut в Україні, DLL 2 «Як вивчати німецьку мову?», участь у конференціях, наукова робота студентів, I Всеукраїнська науково-практична конференція "Перший крок у науку: Конотопські наукові студії – 2023", IV Міжнародна наукова конференція «Міжгалузеві диспути: динаміка та розвиток сучасних наукових досліджень»

Меню