Новини факультету

Вітаємо з перемогою!

Відповідно до Наказу МОН України №631 від 15.07.2022 року «Про нагородження переможців ХІI Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» визначені переможці цьогорічного Конкурсу.

Серед переможців і Сердюк Катерина Іванівна, спеціальність Середня освіта. Українська мова і літертура. Наша колега нагороджена дипломом ІІІ ступеня.

Сердечно вітаємо Сердюк Катерину і наукового керівника Кириленко Надію Іванівну, доцентку кафедри української мови і літертури.

Це вже друга висока нагорода. 12 червня 2022 року були оголошені переможці Конкурсу есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко». Серед здобувачів закладів вищої освіти І місце упевнено посіла Сердюк Катерина, студентка спеціальності Середня освіта. Українська мова і літертура СумДПУ імені А.С. Макаренка (керівник – Кириленко Надія Іванівна, кандидат філологічних наук, доцент). Її роботу об'єктивно оцінило журі, до складу якого і ми мали честь увійти.

Ми запитали нашу молоду колегу про свої відчуття, хвилювання.

Сердюк Катерина:

Проведення конкурсу надзвичайно важливе, адже він дає можливість вкотре звернутися до художнього спадку Кобзаря, отримати урок моральності та духовного зміцнення. Творчість Тараса Шевченка і в ХХІ столітті спонукає молодь замислитися над духовними цінностями, усвідомити, що Великий Кобзар для багатьох поколінь українців був і залишається символом високих духовних можливостей і нового етичного мислення.
Саме з «Кобзаря», цієї невеличкої, але такої глибинної за своїм змістом книжечки, почалася моя любов до літератури. Кожного разу, читаючи вже багато разів прочитаний твір, відкриваєш для себе щось нове, незвідане, сакральне, таке близьке для душі.
Є мрія побачити міста України, в яких шанується слово Тараса Шевченка.

Меню