Новини факультету

Ювілейний радіодиктант національної єдності

09.11.2020 вся Україна писала ХХ - ювілейний Радіодиктант національної єдності. автором тексту радіодиктанту став письменник, лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка Іван Малкович, а читала його українцям акторка з чудовою дикцією Римма Зюбіна.

Горбатенко Ірина, студентка магістратури: «Особливо значущою і актуальною для учителя-словесника є компетентність, яка полягає у тому, щоб навчити учнів спілкуватися державною мовою. Розглянувши ширше цю компетентність, констатуємо, що спілкуватися державною мовою означає не лише вільно володіти українською і розмовляти нею в ситуативному мовленні (хоча і це багатьом співвітчизникам дається вкрай важко), а й досконало знати історію рідної мови, грамотно будувати речення усно і письмово, дотримуючись правил пунктуації».

#радіодиктант2020

Некрасова Аліна, студентка магістратури: «Сила ‒ це єдність. Єднаймося навколо мови!»

#радіодиктант2020

#пишеморазом

Олена Ковтуненко, студентка 4 курсу: «Нас багато, всі ми різні, але нас всіх об'єднує одна мета ‒ розвивати рідну мову, плекати українське слово і робити все задля того, аби одна із наймилозвучніших мов світу ‒ українська ‒розквітала, мов пишний сад. Я долучаюсь до флешмобу написання диктанту. І закликаю кожного охочого до такої масштабної події. Всім учасникам бажаю успіхів, натхнення, впевненості у своїх силах і перемоги!»

Меню