Новини факультету

Захист практично-дослідницьких проектів в межах курсу DLL2 „Як вивчати німецьку мову?“

1 травня 2023 р. на науково-методичному семінарі відбувся захист семи практично-дослідницьких проектів, виконаних студентами та студентками 334 та 344 груп Гречихіним С. О., Санніковою В. Є., Бистренко А. В., Гудзенко А. В., Бєлкою Д. В. та Котляр В. О.

Практично-дослідницькі проекти реалізуються на основі стратегії навчання Inquiry Based Learning (навчання через дослідження; навчання на основі учнівського запиту) в межах курсу DLL2 „Як вивчати німецьку мову?“, який студенти та студентки проходили протягом січня-квітня 2023 р. на виконання Угоди про кооперацію між Goethe-Institut в Україні та СДПУ імені А.С. Макаренка. Тематика проектів представлена трьома основними напрямками: «Шляхи покращення розуміння німецькомовних текстів на основі використання комбінації навчальних стратегій та стратегій читання на онлайн-уроці», «Розвиток здатності до когнітивної, метакогнітивної та афективної рефлексії із використанням онлайн-ресурсів на онлайн-уроках німецької мови», «Подолання страхів та шляхи зняття блокад говоріння на основі розвитку навчальної автономії на уроці німецької мови у змішаному альтернативному навчанні».

Результати досліджень представлено до апробації на I Всеукраїнській науково-практичній конференції "Перший крок у науку: Конотопські наукові студії – 2023", яка відбулася 20 травня 2023, м. Суми. Гречихін С. О. підготував публікацію «Можливості покращення розуміння німецькомовних текстів за допомогою комбінації навчальних стратегій», Саннікова В. Є. – «Навчання читання німецькою мовою з використанням комбінації навчальних стратегій у дистанційному навчанні», а    Гудзенко А. «Розвиток когнітивної, метакогнітивної та афективної рефлексії на онлайн-уроках німецької мови у ЗЗСО».

Колектив кафедри теорії та практики романо-германських мов та керівництво Факультету іноземної та слов’янської філології Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка в особі декана факультету іноземної та слов’янської філології к.ф.н., доц. Коваленка Андрія Миколайовича вітають студентів із успішним захистом практично-дослідницьких проектів та бажають подальших успіхів у науці!

Ключові слова: навчання через дослідження, практично-дослідницькі проекти, конференції, студентський науковий гурток «Організація та забезпечення процесу навчання іноземної мови у ЗЗСО, DLL2 „Як вивчати німецьку мову?“, Угода про кооперацію між Goethe-Institut в Україні та СДПУ імені А.С. Макаренка, кооперація

Меню