Новини факультету

Залучення студентів магістратури 2 року навчання до проведення профорієнтаційних заходів в школах під час педагогічної практики

Одним з аспектів реалізації профорієнтаційної роботи кафедри англійської філології та лінгводидактики є залучення студентів-практикантів під час проходження ними виробничої практики в школах до проведення профорієнтаційного заходу для представлення факультету іноземної та слов’янської філології.

Цьогоріч студенти магістратури другого року навчання спеціальності 014 Середня освіта. Мова і література (англійська) під час своєї виробничої педагогічної практики з 4 жовтня по 14 листопада 2021 р. у Сумських спеціалізованих школах I-III ступенів № 9 та №25 та у Сумській класичній гімназії провели класні години з рекламно-агітаційною метою – презентувати наш університет, зокрема цікаво, доступно та наочно розказати про іноземне відділення ФІСФ.

Під час профорієнтаційних заходів студенти продемонстрували презентацію, у якій цікаво і детально розказано про діяльність факультету іноземної та слов’янської філології, його освітні програми, студентське самоврядування, можливості неформальної освіти та варіанти працевлаштування після його закінчення; запропонували учням цікаві відеоматеріали, створені самими здобувачами вищої освіти про своє студентське життя, а саме: можливість брати участь у міжнародних проєктах, грантах, конкурсах, тренінгах, стажуватися за кордоном та в Україні.

Профорієнтаційні заходи виявилися професійно спрямованими, проілюстрували важливу соціальну роль професії вчителя, мали цікавий інтерактивний характер, адже наприкінці учні мали можливість поставити свої питання здобувачам вищої освіти та отримати на них вичерпні «інсайдерські» відповіді. У якості забезпечення зворотнього зв’язку було проведено анкетування щодо тієї інформації, яка найбільше зацікавила учнів, з метою формування траєкторії подальших профорієнтаційних заходів.

Меню