Новини факультету

Залучення учителів-практиків (зовнішніх стейкхолдерів) до освітнього процесу на кафедрі англійської філології та лінгводидактики

20.02.2024 у межах вивчення курсів «Методика навчання іноземних мов і культур» і «Гуманістичні технології навчання іноземних мов і культур» (викладач – к.пед.н., доц., зав. кафедри Подосиннікова Г.І.) студенти освітніх програм ОПП Середня освіта (Англійська та німецька мови), ОПП Середня освіта (Англійська та французька мови) бакалаврського рівня вищої освіти, ОПП Середня освіта (Англійська мова і література) магістерського рівня вищої освіти на гостьове практичне заняття було запрошено досвідченого професіонала-практика: заступник директора КУ Класична гімназія Сумської міської ради, спеціаліст вищої категорії «Вчитель-методист», вчитель англійської мови Пушко Ірина Ігорівна провела для студентів освітніх програм кафедри майстер-клас “How to plan and manage a modern communicative English lesson”.

Обговорювали загальні вимоги до професійних та особистісних якостей сучасного вчителя, вимоги до сучасного комунікативно- та особистісно-орієнтованого уроку англійської мови, принципи планування навчального процесу, важливість забезпечення мотивації навчання. Ірина Ігорівна надала майбутнім учителям цінні поради щодо професійного мовлення та поведінки вчителя на уроці, використання автентичних матеріалів і цифрових освітніх інструментів, запропонувала методичні рекомендації з відбору та організації роботи з сучасними підручниками англійської мови.

Як методист бази практики, член ради стейкхолдерів освітніх програм кафедри та представник адміністрації закладу освіти-роботодавця, у якому працює чимало випускників нашого факультету, І.І.Пушко наголосила на важливості практичної підготовки майбутніх учителів англійської мови, схвально оцінила якість методичної підготовки на освітній програмах кафедри, побажала успіху на педагогічній практиці.

Здобувачі освіти мали змогу поставити свої запитання, зануритися в атмосферу професійного спілкування.

Дякуємо шановній Ірині Ігорівні за цінний досвід і мотивуюче заняття! Дякуємо всім учасникам і організаторам за можливість професійного розвитку та мотивацію!

Меню