Новини факультету

Знайти себе в «сродній праці»

Вибір фаху – це важливий крок у житті. І перш ніж зробити його, потрібно розібратися у величезній різноманітності сучасних спеціальностей, зрозуміти їх зміст і реально оцінити свої можливості, здібності, інтереси.

Знайти себе в «сродній праці»( Г. Сковорода) означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свій потенціал. Це запорука подальшого щасливого життя.

І ці питання розглядали  на засіданні профорієнтаційного гуртка «МЕДІАУЧЕНЬ» викладачі кафедри української мови і літератури,  магістранти  ОПП Середня освіта (Українська мова і література. Англійська мова) спільно з учнями  9, 10, 11 класів Заводської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів Кириківської селищної ради Великописарівського району Сумської області в режимі онлайн. Усього 26 учнів.

О.М.Семеног, завідувач кафедри української мови і літератури,  зосередила увагу слухачів на особливостях освітньо-професійних програм. Магістрантка Вікторія Лисянська акцентувала на  особливостях вступної кампанії; Анастасія Воронова, представник органів студентського самоврядування університету, надзвичайно цікаво розповіла про насичене, яскраве й багатоманітне життя студентів-філологів. Магістранка Аліна Зленко детально ознайомила зі спеціальностями, які можна отримати на факультеті іноземної та слов′янської філології, їх перспективність і важливість у суспільстві.

Аліна Логвиненко, студентка філологічного факультету іноземної та слов′янської філології   та водночас  НН інституту педагогіки та психології  СумДПУ імені А. С. Макаренка, соціальний педагог Заводської ЗОШ І-ІІІ ступенів, розповіла  про свої  враження від сесії у виші, основні аспекти діяльності кафедри української мови та літератури, життя студентів у закладі.

Класний керівник Зінов′єва О. М. розповіла про успіхи учнів.

Захід відбувся завдяки допомозі й підтримці заступника директора з виховної роботи Стрілецької Н. В., класних керівників : Бали В. Л., Глубокої А. О., Зінов′євої О. М.

Учні 10-11 класів поставили низку запитань, на які отримали відповіді. О.М.Семеног запросила старшокласників завітати на заняття до студентів, виконати цікаві проєкти. У ході проведення заходу панувала тепла дружня атмосфера.

Аліна Логвиненко, студентка, соціальний педагог

Заводської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Меню