Новини факультету

Зустріч із Goethe-Institut в Україні

21 березня 2024 р. відбулася зустріч науково-педагогічних представників кафедри теорії та практики романо-германських мов та керівництва Факультету іноземної та слов’янської філології Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка в особі декана факультету іноземної та слов’янської філології к.ф.н., доц. Коваленка Андрія Миколайовича з представниками Goethe-Institut в Україні пані Тетяною Павловою, референткою відділу Педагогічна кооперація з німецької мови, та пані Світланою Балашовою, координаторкою проектів педагогічної кооперації з німецької мови.

Кафедру на зустрічі представляли в.  о. завідувача кафедри теорії та практики романо-германських мов канд. пед. наук, доц. В.М. Солощенко, професор В.І. Школяренко та викладач німецької мови Н.О. Шевцової.  

Основними питаннями обговорення стали: стан фаху німецька як іноземна; тенденції останніх 3 років (2021-2023) у підготовці вчителів і вчительок німецької мови; стан DLL-кооперації в університеті; структура програми DLL: спільний погляд на використані модулі, програми, послідовність модулів тощо; співпраця з навчальними закладами / стейкхолдерами на місцях; майбутні проєкти з популяризації фаху Німецька як іноземна / професії вчителя / вчительки німецької мови.

Пані Тетяна Павлова та пані Світлана Балашова позитивно оцінили результати чотирирічної співпраці у межах Угоди про кооперацію між Сумським державним педагогічним університетом імені А.С. Макаренка та Goethe-Institut в Україні. Міжнародною програмою «Deutsch lehren lernen» («Вчимося навчати німецької») за 2020-2024 роки було охоплено 50 студентів та студенток Факультету іноземної та слов’янської філології, які вивчають німецьку як першу або другу іноземну мову.

Представники Goethe-Institut в Україні відмітили також внесок науково-педагогічних працівників кафедри теорії та практики романо-германських мов у забезпечення безперервності навчання німецької мови в умовах російської агресії у закладах загальної середньої освіти в Україні. Консультування та наукова і педагогічна експертиза освітніх матеріалів для вебплатформи дистанційного навчання «Всеукраїнська школа онлайн» стали новим важливим аспектом співпраці між Сумським державним педагогічним університетом імені А.С. Макаренка та Goethe-Institut в Україні.

Пані Тетяна Павлова анонсувала рецепцію для партнерів та друзів Goethe-Institut в Україні у галузях культури та освіти та запросила взяти у ній участь.

Дякуємо нашим партнерам з Goethe-Institut в Україні за безперервну плідну співпрацю!

Ключові слова: робота зі стейкхолдерами, кооперація, «Вчимося навчати німецької / Deutsch lehren lernen» (DLL), Угода про кооперацію з Goethe-Institut в Україні, «Всеукраїнська школа онлайн»

Меню