Новини факультету

Зустріч із партнерами в межах кооперації з Goethe-Institut в Україні

17 січня 2024 р. відбулася зустріч викладачів німецької мови кафедри теорії а практики романо-германських мов Н.О. Шевцової та професора В.І. Школяренко з колегами – представниками мережі університетів-учасників програми «Вчимося навчати німецької» (Deutsch lehren lernen (DLL)) в Україні та Єнського університету ім. Фрідріха Шиллера (Friedrich-Schiller-Universität Jena).

Д-р Бернд Хембольд відкрив зустріч привітальним виступом та розпочав дискусію щодо цілей кооперації. У програмі зустрічі було заплановано утворення робочих груп на основі пріоритету інтересів окремих учасників та укладання попереднього плану роботи. У якості пріоритетів були запропоновані заходи серед мережі університетів-учасників програми «Вчимося навчати німецької», колегіальне взаємовідвідування, науково-дослідницька робота, курси для студентів в мережі університетів, робота з випускниками програми DLL.   

Відповідальними за проведення чергової зустрічі із партнерами в межах кооперації з Goethe-Institut в Україні 21 лютого 2024 р. було призначено першу робочу групу.

Д-р Бернд Хембольд запросив від імені Єнського університету ім. Фрідріха Шиллера учасників зустрічі долучитися до участі у віртуальному круглому столі 6 березня 2024 р. для обговорення проблем DLL у дослідженні та практиці в межах актуального наукового дискурсу щодо професіоналізації фаху DaF / DaZ.

Із радістю запрошуємо колег ознайомитися із доробками авторів міжнародного журналу Kontexte та долучитися до участі у віртуальному круглому столі 6 березня 2024 р.!

Ключові слова: робота зі стейкхолдерами, кооперація, «Вчимося навчати німецької / Deutsch lehren lernen (DLL), Угода про кооперацію з Goethe-Institut в Україні, курси підвищення кваліфікації, зустріч у м. Єна, зустріч у м. Відень, IDT 2022

Меню