Новини факультету

Звітна конференція з педагогічної практики

03 квітня 2023 року відбулася звітна конференція за підсумками організації мовної (перекладацької) практики студентів 3 курсу (гр.036) спеціальності «Міжнародні відносини» ННІ історії, права та міжнародних відносин (керівник практики від кафедри іноземних мов – к.п.н, доцент Чикалова М. М.).

Це друга практика, яка проходить в умовах повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією. І друга практика, з якої студенти нашого університету повертаються зі щитом!

Ми вдячні керівникам баз практики Сумської обласної ради, Сумської Торгово-промислової палати, відділу міжнародних зв’язків Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, які знайшли можливість прийняти наших студентів у таких надважких умовах.

У роботі звітної конференції взяла участь директор ННІ історії, права та міжнародних відносин кандидат історичних наук, доцент Подрєз Ю. В., яка привітала студентів із успішним проходженням першої у їх студентському житті перекладацької практики, побажала подальших високих результатів у навчанні та впевненого погляду у мирне майбутнє.

Викладачі кафедри іноземних мов к.п.н., ст. викладач Коробова Ю. В. та викладач Свердленко О. А. заохотили студентів словами підтримки та доброзичливості.

Завідувач кафедри кандидат філологічних наук, доцент Клочко Л. І. висловила своє враження стосовно виступів студентів із звітними доповідями та надала оцінку організації мовної (перекладацької) практики.

Студенти представили результати своєї мовної практики у вигляді звітних презентацій, у яких детально зупинялися на видах завдань, які їм надавалися, на труднощах, з якими вони зустрілися при перекладі з однієї мови на іншу, а також на пропозиціях щодо вдосконалення окремих аспектів організації практики з метою ефективного втілення їх у наступні роки. Фото студентів та їх керівників на робочих місцях баз практики стали документальним підтвердженням успішного виконання всіх програмних завдань.

Звітна конференція пройшла в атмосфері доброзичливості, взаєморозуміння та взаємоповаги, що є яскравим підтвердженням корпоративної культури та професійної етики студентського та викладацького складу Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

Меню